Nyheter

Ny grønn satsing fra Samba Marin

Samba Marin har kontrahert en 24 meter hybrid katamaran servicebåt av type P24C fra Progreen. Båten, som er den første som blir levert fra det nystartede selskapet, skal leveres allerede i 4. kvartal i år.

Bak Progreen står skipsdesignselskapene Heimli Ship Design og Salt Ship Design. Progreen skal utvikle, bygge og levere en portefølje av miljøvennlige service- og arbeidsbåter til blant annet havbruksmarkedet.

– Vi er svært takknemlig for tilliten Samba Marin har vist oss og ser frem til å kunne levere de et fartøy som vi er trygge på vil dekke deres behov, sier Åsmund Sørfonn, leder for salg i Progreen. Progreen har allerede flere fartøy under bygging og nye fartøy vil bli satt i bestilling innen kort tid.

Samba Marin er et servicebåtrederi lokalisert på Lepsøy i Bjørnafjorden kommune i Vestland, med historie tilbake til 1997. De har en flåte med 8 servicebåter som blant annet leverer sjøtransport, dykkertjenester, havbunninspeksjon, ankerhåndtering og slep til aktører innen oppdrett, olje og gass, bygg og anlegg og privatpersoner.

Styret i Samba Marin har vedtatt grønn profil, som del av sin strategiske plan.  Som en følge av dette ble selskapet som allerede har vært ISO-sertifisert i flere år, – sertifisert i henhold til Miljøstandarden ISO 14001 i løpet av 2021.  En gradvis fornyelse av flåten til mer miljømessige fartøyer, er en del av satsingen. Kjøpet  av den nye hybrid-katamaranen er derfor godt forankret i den grønne strategien

– -Vi hadde behov for en ny servicebåt og kom i kontakt med Progreen som allerede hadde en under bygging. Båten viste seg å passe godt til vårt behov og etter å ha besiktiget den på verftet ble vi trygg på at dette var rett valg for Samba Marin. Vi ser frem til å få levert en moderne, fleksibelt og ikke minst miljøvennlig båt som kan benyttes til de fleste av våre operasjoner, sier Eirik Haugland, daglig leder i Samba Marin.

Spesifikasjoner:

Dimensjoner: lengde 24,3m x bredde 13,2m
Design: Progreen
Motor: Scania
Gir/propell: Heimdal
Kraner: Palfinger
Vinsjer: MB Hydraulikk
Batteripakke: Corvus
Framdriftssystem: Smart Automation

For ytterliggere informasjon ta kontakt med:

Samba Marin:
Eirik Haugland
mobil: 901 41 647
eirik@samba.no

Progreen:
Andreas Siglen
mobil: 971 12 318
andreas.siglen@progreen.as